• Tartalom

1056/2001. (VI. 20.) Korm. határozat

1056/2001. (VI. 20.) Korm. határozat

az ifjúsági turizmus fejlesztésével kapcsolatos feladatokat koordináló munkabizottság létrehozásáról1

2008.06.30.

1. A Kormány az ifjúsági turizmus fejlesztésével és támogatásával kapcsolatos feladatok koordinálása érdekében Ifjúsági Turisztikai Munkabizottságot (a továbbiakban: Bizottság) hoz létre.

2. A Bizottság szakmai testület, működése felett a felügyeletet az ifjúsági és sportminiszter (a továbbiakban: miniszter) gyakorolja.

3. A Bizottság feladatai:

a) az érintett központi közigazgatási szervek ifjúsági turizmussal kapcsolatos tevékenységének összehangolása;

b) az ifjúsági turizmus hosszú távú fejlesztési koncepciójának és ütemezett programtervének kidolgozása, elfogadását követően végrehajtásának folyamatos ellenőrzése;

c) az ifjúsági turizmus céljára az államháztartás alrendszereiből rendelkezésre álló erőforrások elosztására és felhasználására vonatkozó javaslatok kidolgozása;

d) az ifjúsági turizmus valamely területét közvetlenül érintő jogszabályok megalkotásának kezdeményezése, illetőleg jogszabálytervezetek és más, az ifjúsági turizmussal kapcsolatos kormányzati intézkedések tervezetének véleményezése;

e) az ifjúsági turizmussal kapcsolatos kormányzati tevékenységek társadalmi elismertetése érdekében kiemelt programok kezdeményezése és e programok összehangolása.

4. A Bizottság elnökből, alelnökből és 11 tagból áll. A Bizottság elnöke az Ifjúsági és Sportminisztérium (a továbbiakban: minisztérium) ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkára, alelnöke a Gazdasági Minisztérium turisztikai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

5. A Bizottság tagjai:

a) a belügyminiszter,

b) az egészségügyi miniszter,

c) a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter,

d) a környezetvédelmi miniszter,

e) a közlekedési és vízügyi miniszter,

f) a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter,

g) a nemzeti kulturális örökség minisztere,

h) az oktatási miniszter,

i) a pénzügyminiszter,

j) a szociális és családügyi miniszter

által delegált helyettes államtitkár, továbbá a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnöke által delegált személy.

6. A Kormány felkéri a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját, a Magyar Cserkészszövetséget, a Magyar Gyermek és Ifjúsági Tanácsot, a Magyar Ifjúsági Szállások Szövetségét, az Országos Gyermek és Ifjúsági Parlamentet és a Természetjáró Fiatalok Szövetségét, hogy a Bizottság munkáját 1–1 fővel szakértőként segítsék. A Bizottság munkáját további felkért szakértők is segíthetik.

7. A Bizottság titkársági feladatait annak elnöke látja el, aki segíti és összehangolja a Bizottság működését, előkészíti az üléseit, valamint ellátja a működésével összefüggő adminisztratív feladatokat.

8. A Bizottság működési költségeit a minisztérium költségvetése biztosítja.

9. A Bizottság szervezeti felépítését és működési rendjét az alapszabály részét képező, a tagok legalább kétharmados szavazatával elfogadott szervezeti és működési szabályzat tartalmazza. A Bizottság szervezeti és működési szabályzatát – felügyeleti jogkörében eljárva – a miniszter hagyja jóvá.

10.2 A Bizottság éves munkaterv szerint végzi munkáját.

11. E határozat a közzétételét követő 8. napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg az ifjúsági turizmus feltételrendszerének fejlesztésével kapcsolatos teendőkről szóló 2048/1998. (III. 4.) Korm. határozat hatályát veszti.

1

A határozatot az 1119/2010. (V. 13.) Korm. határozat 1. pont 1.51. alpontja hatályon kívül helyezte 2010. május 29. napjával.

2

A 10. pont az 1042/2008. (VI. 30.) Korm. határozat 1. pont 1.32. alpontja szerint módosított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére