• Tartalom

2261/2007. (XII. 29.) Korm. határozat

2261/2007. (XII. 29.) Korm. határozat1

a közúti közlekedésbiztonság javításával kapcsolatos állami feladatokról2

2007.12.30.

1. A Kormány a közúti közlekedésbiztonságot érintő állami feladatok koordinálásával megbízza a gazdasági és közlekedési minisztert.

E feladatok ellátásában a miniszter tevékenységét segítő – döntés-előkészítő hatáskörrel és a miniszter irányításával működő – szakállamtitkári szintű tárcaközi bizottságot kell létrehozni. A bizottság az ügyrendjét maga alakítja ki.

Az operatív munkák végzésére, az állami feladatok megvalósítására kialakított akcióprogramok (projektek) koordinálására a megbízott miniszter által vezetett szervezetben – a tárcaközi bizottság munkáját segítő – titkárságot kell kialakítani.

A közlekedésbiztonság javításában érintett tárcák vezetői felelősek a tárca hatáskörébe tartozó közlekedésbiztonságot javító intézkedések kezdeményezéséért, végrehajtásáért és ellenőrzéséért.

Felelős: gazdasági és közlekedési miniszter, igazságügyi és rendészeti miniszter, oktatási és kulturális miniszter, honvédelmi miniszter, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, egészségügyi miniszter, önkormányzati és területfejlesztési miniszter

Határidő: folyamatos

2. A közúti közlekedés biztonságának javításával kapcsolatos állami feladatok meghatározására három éves időtartamokra akcióprogramot kell készíteni. Az akcióprogramok megvalósításának finanszírozási rendszerét – a források és a felhasználási területek meghatározásával – Korm. rendeletben kell szabályozni.

Felelős: gazdasági és közlekedési miniszter az érintett miniszterek bevonásával: igazságügyi és rendészeti miniszter, oktatási és kulturális miniszter, honvédelmi miniszter, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, egészségügyi miniszter, önkormányzati és területfejlesztési miniszter

Határidő: az akcióprogram első alkalommal történő elkészítése és Korm. rendeleti szabályozás megjelentetése: 2008. március 31., utána folyamatos

3. A három évre szóló akcióprogram végrehajtására a tárgyévet megelőző év június 30-ig éves intézkedési tervet kell készítni.

Felelős: gazdasági és közlekedési miniszter az érintett miniszterek bevonásával: igazságügyi és rendészeti miniszter, oktatási és kulturális miniszter honvédelmi miniszter, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, egészségügyi miniszter, önkormányzati és területfejlesztési miniszter

Határidő: az éves intézkedési terv első alkalommal történő kialakítása: 2008. május 31., utána folyamatos

4. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Programról szóló 2036/1993. (IX. 9.) Korm. határozat.

A miniszterelnök helyett:

Dr. Veres János s. k.,
pénzügyminiszter

1

Megjelent: Határozatok Tára 2007. évi 66. szám.

2

A határozatot az 1119/2010. (V. 13.) Korm. határozat 1. pont 1.36. alpontja hatályon kívül helyezte 2010. május 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére