• Tartalom

2036/1997. (II. 12.) Korm. határozat

2036/1997. (II. 12.) Korm. határozat1

az európai fegyverkorlátozási, leszerelési, valamint a nemzetközi biztonságpolitikai szerződések, megállapodások és egyéb dokumentumok végrehajtását tervező és koordináló tárcaközi bizottságról2

1997.03.01.

1. A Kormány tárcaközi bizottságot (a továbbiakban: Bizottság) hoz létre

a) a Szerződés a Hagyományos Fegyveres Erőkről Európában (CFE),

b) az 1994. évi Bécsi Dokumentum,

c) a Nyitott Égbolt Szerződés,

d) a Nyitott Égbolt Megállapodások,

e) az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet keretében, illetve azon kívül megkötött két- és többoldalú regionális fegyverzetellenőrzési megállapodások és biztonságpolitikai dokumentumok

végrehajtásának tervezése és koordinálása céljából.

2. A Bizottság társelnökei a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium illetékes helyettes államtitkárai, tagjai a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium 1. pontban meghatározott feladatok ellátásáért felelős szervezeti egységeinek vezetői vagy az általuk megbízott személyek.

A Bizottság ülésein más minisztériumok, illetve országos hatáskörű szervek képviselői a társelnökök együttes meghívására vesznek részt, illetve ha a döntés más tárca hatáskörét is érinti, azt a tárcát meg kell hívni.

A Bizottság évente legalább három ülést tart, és akkor határozatképes, ha összlétszámának háromnegyede jelen van. A Bizottság döntéseit a társelnökök, távollétükben a Bizottság általuk megbízott tagjai konszenzussal hozzák meg.

3. A bizottsági ülések közötti operatív irányító tevékenységet a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium ezen határozat 1. pontjában meghatározott feladatok ellátásáért felelős szervezeti egységeinek vezetői végzik a Bizottság döntései alapján. Tevékenységükről a Bizottság ülésein beszámolnak. Intézkedéseiket a Bizottság megerősíti, illetve szükség esetén elrendeli azok módosítását vagy kiegészítését.

4. a) A Bizottság működéséhez szükséges pénzügyi keret 1997. évre a Honvédelmi Minisztérium költségvetésében biztosított.

b) A Kormány egyetért azzal, hogy a Bizottság működésének pénzügyi forrása 1998. január 1-jétől a Honvédelmi Minisztérium költségvetési fejezetén belül elkülönített célelőirányzatként, külön soron szerepeljen.

5. Ez a határozat 1997. március 1-jén lép hatályba.

A miniszterelnök helyett:

Kuncze Gábor s. k.,
belügyminiszter

1

Megjelent: Határozatok Tára 1997. évi 7. szám.

2

A határozatot az 1119/2010. (V. 13.) Korm. határozat 1. pont 1.28. alpontja hatályon kívül helyezte 2010. május 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére