• Tartalom

2171/1999. (VII. 8.) Korm. határozat

2171/1999. (VII. 8.) Korm. határozat1

Fejlesztéspolitikai Koordinációs Tárcaközi Bizottság létrehozásáról2

1999.07.08.

1. A Kormány a fejlesztéspolitika kialakítására, a strukturális tervezés összehangolására és a fejlesztési támogatási rendszer átalakítására és működtetésére, a támogatási rendszerünk EU-konform átalakításáról szóló 2307/1998. (XII. 30.) Korm. határozat és a támogatási rendszerünk átalakításának soron következő lépéseiről szóló 2134/1999. (VI. 11.) Korm. határozat 1–2. pontjai értelmében Fejlesztéspolitikai Koordinációs Tárcaközi Bizottságot hoz létre.

2. A Fejlesztéspolitikai Koordinációs Tárcaközi Bizottság (a továbbiakban: Koordinációs Bizottság) feladat- és hatásköre:

a) a fejlesztéspolitikában és a fejlesztési támogatások rendszerének működtetésében érintett központi közigazgatási szervek fejlesztéspolitikai tevékenységének összehangolása,

b) az Átfogó Fejlesztési Terv, a Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítésének és a horizontális, ágazati és regionális strukturális tervezésnek a koordinálása és elfogadását követően végrehajtásának folyamatos ellenőrzése,

c) a fejlesztési támogatások rendszerének átalakításával kapcsolatos javaslatok kidolgozásának, az átvilágítási és jogharmonizációs feladatok ellátásának koordinációja,

d) a fejlesztési támogatások rendszerének valamely területét közvetlenül érintő kormányhatározatok és jogszabályok megalkotásának előkészítése, illetőleg határozat- és jogszabálytervezetek és más kormányzati intézkedések tervezetének véleményezése,

e) a Kormány rendszeres tájékoztatása a fejlesztéspolitika kidolgozása és végrehajtása, illetve a támogatási rendszer átalakítása érdekében végzett munka állásáról, valamint a Koordinációs Bizottság munkájáról. A Koordinációs Bizottság működéséről szükség szerint, de legalább negyedévenként beszámol a Gazdasági Kabinetnek,

f) a Kormány álláspontjának összehangolt képviseletével kapcsolatos feladatok összehangolása a nemzetközi szervezetek (mindenekelőtt az Európai Unió Bizottsága) fejlesztéspolitikai és támogatási ügyekben illetékes szerveinél

az egyes tárcák hatásköreinek érintetlenül hagyása mellett.

3. A Koordinációs Bizottság elnöke a Gazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A Koordinációs Bizottságban az alábbi központi közigazgatási szervek feladatellátással érintett helyettes államtitkára(i), illetve írásos megbízás alapján állásfoglalásra jogosult képviselője szavazati joggal vesz részt:

a) Belügyminisztérium,

b) Egészségügyi Minisztérium,

c) Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium,

d) Igazságügyi Minisztérium,

e) Környezetvédelmi Minisztérium,

f) Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium,

g) Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma,

h) Külügyminisztérium,

i) Miniszterelnöki Hivatal,

j) Oktatási Minisztérium,

k) Pénzügyminisztérium,

l) Szociális és Családügyi Minisztérium,

m) Ifjúsági és Sportminisztérium,

n) Kormányzati Ellenőrzési Hivatal,

o) Központi Statisztikai Hivatal,

p) Magyar Államkincstár,

q) Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság,

r) Gazdasági Versenyhivatal,

s) PHARE Programokat Koordináló Tárca Nélküli Miniszter Hivatala.

A Kormány felkéri az Állami Számvevőszéket, hogy a Koordinációs Bizottság ülésein vegyen részt.

4. A Koordinációs Bizottság működésének részletes szabályait a Bizottság által elfogadott ügyrend tartalmazza.

a) A Koordinációs Bizottság feladataival és működésével kapcsolatos szervezési és adminisztratív teendőket a Gazdasági Minisztérium látja el.

b) A Koordinációs Bizottság szükség szerint, de legalább havonta tart ülést.

5. A Koordinációs Bizottság a vonatkozó kormányhatározatban szereplő, ügykörébe tartozó feladatok ellátására bizottságokat hozhat létre.

a) A bizottság tagjait a vonatkozó kormányhatározatban szereplő felelősségi rend szerint kell kijelölni. A bizottság más tagokat tanácskozási joggal vonhat be.

b) A bizottság ügyrendjét maga alakítja ki, feladatait a vonatkozó kormányhatározat alapján teljes döntési hatáskörrel látja el, az egyes tárcák hatásköreinek érintetlenül hagyása mellett.

c) A bizottság a Koordinációs Bizottságot rendszeresen, illetve szükség szerint tájékoztatja tevékenységéről. A Koordinációs Bizottság a bizottságok feladat- és hatáskörébe tartozó tevékenységére vonatkozóan ajánlásokat fogalmazhat meg.

6. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.

A miniszterelnök helyett:

Pokorni Zoltán s. k.,
oktatási miniszter

1

Megjelent: Határozatok Tára 1999. évi 25. szám.

2

A határozatot az 1119/2010. (V. 13.) Korm. határozat 1. pont 1.44. alpontja hatályon kívül helyezte 2010. május 29. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére